Вашата количка

Вторник-Петък: 10:00ч.-18:00ч. Съб: 11:00ч.-18:00ч

Последвайте ни:   

Резултат от каузата ни за семейството на Миро, месец ноември 2023г.

30.11.2023г.! Chicolatti КАУЗАТА!
Приключи първия месец, с първия ни самотен родител, който се труди и съвестно прави всичко по силите си, за отглеждането на трите си деца!
*****************************************
Време за финализиране на общата ни помощ за семейството на Миро и неговите 3 деца, Роза, Гери и Пламенчо!
Вчера, 29.11.2023г., нашият координатор за Пловдив, Алекс Пещерска и съпруга й Митко, дойдоха в София и взеха всички събрани пакети/колети. Натоварихме дружно колата и за късмет всички без Петко стъпихме в несъбрано Лайненце на нечие куче 🙂 Чистихме и се надявахме да не ухае в колата им на ей онова специфичното….След хиляди благодарности, прегръдки и целувки ги изпратихме за Пловдив.
Естествено с претъпкана с полезности кола (добре, че Алекс не се качи на седалката държейки волана, за да има торба в краката си:), в реда на естестения завършек на деня беше да вземат и от дома им вече получени колети и да занесат всичко в дома на Миро.
**********************************************
Направихме вайбър връзка със семейството. За първи път видях Миро толкова щастлив. За децата да не говорим. Ако на първата ни среща Гери и Пламен не ни проговориха от притеснение може би, то вчера вече и те се усмихваха и имаше надежда в очите им. Получих от майката на Миро, Ваня ето това писмо тази сутрин:

” Добро утро мили Силвия и Петко! Искам да изкажа ОГРОМНАТА си благодарност, която за съжаление не мога да опиша с думи. Снощи децата ми звъннаха на видео връзка и ми казаха че Алекс Пещерска и Митко са оставили нещата събрани от каузата да помогнем на самотен родител. В продължение на час и половина разопаковаха кашоните. И знаете ли през цялото време виждах усмихнатите им личица, усещах радостта в думите им, което не бях виждала и усещала отдавна. Благодари на всички добри хора, които се включиха в каузата. Няма нищо по хубаво за мен, видях усмивките на прекрасните им лица. Няколко пъти Роза каза:
Още не мога да повярвам, че има добри хора.
Което също ме зарадва много. Осъзнаха че в тоя свят не е само лошо, има и добро. Сърдечно Благодаря! За всичко и на всички. Бъдете здрави и благословени! Хубав слънчев и усмихнат ден на цялата дружина!”

Да, Миро не говори много, като голяма част от мъжете 🙂
Ние жените сме многословни и по умеем някак да се изразяваме и да споделяме емоциите. Затова и Ваня ни описа от името на цялото семейство чувството на неочаквано щастие и много благодарност!
*******************************************************
Рекапитулация на нашата обща помощ, от включените в списъка материални нужди за семейството:
А/ Осигурени са за дълъг период от време козметика, препарати за почистване;
Б/ Дрехи нови и употребявани, но в отлично състояние за трите деца;
В/ Лаптоп, за да учат каките; С Миро се разбрахме да поеме месечната такса за сайта “Уча.се”, за да учат и да си помагат Гери и Роза. Дано не остане само на обещание. Но ще имаме поглед над успеха и на двечките.
Г/ Миксер, купа и всичко необходимо, за да сбъдва мечтата си Роза и да твори десерти;
Д/ Олекотени завивки и за тримата;
Е/ Храна, консерви, боб, леща, брашно, олио, грах и какво ли не още поне за два, три месеца;
Ж/ Коледни подаръци от екипа ни;
З/ Строителни материали за ремонт на хола. До два дни ще си вземе Миро от магазин в Пловдив ламинат и всички необходими дреболии за поставянето му, изолация, латексова боя с оцветител в светло зелено за стените.
Когато стаята е ремонтирана изцяло, ще ни изпрати снимки.
И за да сме приключили това ново място за срещи около печката на цялото семейство ще осигурим обзавеждане за стаята. Осигурената сума до момента за ремонта на стаята е 560 лв. От които 50 лв. са помощ от Нина и Найден от с. Скутаре.
Останалата сума поемаме ние, като организатори на каузата и поет ангажимент.
И/ Не се появи психолог за момичетата и се моля да се справят някак;
Й/ Нашата адвокатка погледна документите и за съжаление не може да се направи нищо, освен да се надяваме Галя да се появи на следващото дело и Миро да получи попечителство над децата, за да не се притеснява за бъдещето им.
**********************************************
От общата сума за закупуване на голяма част от горе описаните материали – 1400 лв., имаме дарени от следните добри хора сумата от 450 лв.
Искам да благодаря от мое име и от името на семейството на ангажиралите се с нашата кауза личности, с големи сърца (не е важна сумата, важно е желанието и милосърдието, а вие не сте много както ще видите за съжаление):
* Илиянка Червенкова – 100 ллв.
* Виолета Василева – 150 лв.
* Нина от Скутаре – 50 лв. и цялата помощ по намиране на магазина в Рогош и организиране на плащането на първия списък с материали;
* Краси от Скутаре – 50 лв.
* Антоанета Иванова – 50 лв. и книжки и играчки
* Божидара радева – 50 лв.
*****************************************
Специални и сърдечни благодарности на тези от вас, които закупихте и изпратихте колети с цялата си любов:
* Краси Шопова, Карнобат (не се сърди, че не приех да ми пратиш и пари както искаше освен колета, но наистина не исках да пазарувам аз….все пак приех на дамите по-горе парите, но какво да направя като дойдоха в шокото и нямах отърване:)
* Снежи Недева от Варна
* Анелия Комитова от София
* Милена от София
* Атанаска от Съединение
* Жужа от София
* Светлето от шокото (черната нинджа)
* Михаела от София (майката на семейството ни за декември, вече за Януари 2024г., която получи от Миленка огромна торба, даже 2, с разкошни дрехи за нейния Алекс и ни донесе половината)
* Христина Дренска и Денис Ангелов от Варна
**********************************
Благодаря на тези от вас, като Галя от Петрич, които направихте сериозни коледни поръчки, с думите – така помагаме за Миро и семейство. Да, ще имате вкусни и оригинални коледни подаръци, но и част от вашата сума помогна за ремонта на Миро:) Благодаря ви момичета, тези, които умишлено поръчвахте с тази мисъл през ноември месец!
**************************************
Много благодарности на Алекс Пещерска и Митко, които дойдоха до София, за да вземат всичко и занесоха на семейството колетите. Отговаряха на въпроси, получаваха в Еконт пратки, както и от лични срещи, инвестираха време и сърце.
Благодаря ви приятели, затова и че ще се погрижите за останалите строителни материали да стигнат до тях.
Благодаря ви многоооооооо!
**************************************
Благодарна съм на моя любим, който ходи подир всичките ми прищявки и идеи. Споделя време безценно, емоции, надежди, влага труд и сърце за каузите, които витаят все за доброто на другите! Без неговата подкрепа ще ми е много по-трудно:)
**************************************
Аз лично се чувствам щастлива, защото видях семейството преди месец в дома им, видях ги вчера във вайбър връзка и разликата беше огромна! От недоверие първия път, до вяра и грандиозна благодарност в погледа, в усмивката в сърцето!
През този един месец Миро ми сподели, че Роза е започнала да пуши. Много ме натъжи и си писах доста с нея, обяснявайки й смисъла на живота и голямото ми разочарование. Мъдро ми анализираше всяка реплика, всяка житейска философия и обеща, че повече няма да се занимава с тази глупост.
Дано, дано, дано! Миро и Ваня ще бдят над нея 🙂
*************************************
Ето и малко снимки на първата ни радостна, обща помощ!
************************************
Декември месец ще пропуснем включването на семейството на Михи. Имаме казуси за решаване свързани с мизерната сграда, в която живеят. Не мога да ви обясня как да помагате, затова ще изчакаме да видим дали ще намерим толкова бързо общинско жилище за семейството, за да не инвестираме пари в ремонт на жилище, което скоро няма да съществува.
Тъкмо ще посрещнете коледните празници със семействата си и от януари, който иска ще бъде отново част от каузата ни ще има възможност да се включи.
Нина и Краси от Скутаре, вие двете сте ни дали по 50 лв. и за семейството на Михаела, парите са при мен и ще очакват влизане в подходяща употреба за семейството. Благодарим вииии!
На 9.12. 2023г. сме поканили Михи, Жорката, Ана и Алекс на Семейно коледно ателие, за да сътворят заедно Джинджифилова къща и ще ги видите на живо. Прекрасни са!
Това ще е част от нашия коледен подарък за тях!
*************************************************
Бъдете здрави хора! Грижете се за себе си и за другите!
Животът има смисъл когато даваме, не когато получаваме!
Странно е как хората, които имат най-малко финансови ресурси, помагат най-често. Защото споделената мъка е наполовина по-малка. Бъдете щедри към хората в нужда!
Колите, апартаментите, пътешествията в чужбина, бижутата, десетките тоалети и обукви и чанти…са само трупане на материални излишъци. Не са смисъл на живота. Аз поне така разсъждавам. А, и любимото ми от години – идва Коледа и фирмите се сещат да дадат едни пари, за да измият съвестта си, че са помогнали 🙂 Ехаааа, страхотни нали? Хубавото е, че познавам хора, които милеят за другите и помагат постоянно.
*****************************************
Признавам, че очаквах много повече от всички наши 30.000 последователи да се включат в каузата ни.
Вярвам, че когато ви представя Михи и казусът им, ще искате да сте част от историята им.

Добавете тук текста на заглавието

Вашият коментар
Translate »