Image Alt

За нас

започваме с...

Нашата история

Имало едно време и все още има, едно щуро и неспиращо да мечтае семейство – Силвия, Александра и Петко.

Uсторията на създаване на нашата семейна шоколадова къща Chicolatti е всъщност доказателство на житейската мъдрост, че човек е точно толкова голям, колкото са големи и мечтите му. Както и на любимата ни максима – следвай мечтите си, никога не е късно да превърнеш твой талант, страст в ежедневно забавление!

 

Семейството ни от 15 години има компания за организиране на събития и нашите корпоративни  клиенти ни познават като хората, които организират всяко специално събитие с много душа, креативност и лично отношение. Нашето кръвно семейство сме Петко Мирчев, Силвия Тодорова и Александра Николова(дъщеря на Силвия). 

Когато Петко Мирчев, фотограф, дизайнер, музикант, реши да последва детската си мечта и посети курс по шоколатиерство, следващият ни семеен проект беше ясен. 

Потапяйки ръцете си в шоколад, откривайки поредния си артистичен талант, осъзнахме, че ще поставим началото на „новото“, „различното“ шоколатиерство в България.

Нестихващото любопитство и експериментите му с текстури, вкусове, комбинации между шоколад, подправки, ядки….ни доведе до нашия нов дом, в който творим шоколатиерство, сладкарство и пекарство, дом, в който можете да изпиете чаша горещ шоколад и да посвирите на личното пиано на майстор-шоколатиерът, дом в който създаваме ежедневно нови приятелства, нови надежди и споделяме уютни емоции, дом, в който семейство Chicolatti се увеличава всеки ден.

Не само с нови приятели, но вече от юли 2019 и с нов наследник на шоколадовите традиции – Никола, синът на дъщеря ни Александра.

Елате и в семейната ни атмосфера се потопете, а сладките ни изкушения ще докоснат най-ценната ви фибра, тази на романтизма и вечната усмивка!

Нашето семейство

Петко Мирчев

Майстор шоколатиер
PETKO

Следвайте мечтите си, защото когато силно искате нещо, ще го получите! Само бъдете смели, за да ви помогне цялата вселена. Аз станах шоколатиер на 40 години и нямам наследствена шоколатерия. Родителите и брат ми имаха ресторант и там съм им помагал докато бях ученик и войник. Това е цялото ми „генно наследство“ в сферата на вкусната, истинска храна. През тези години разбрах, че компромис с храната не се допуска, както и изградих усет към красиво поднесената храна дори в най-обикновената, бяла чиния.  

От малък свиря на пиано и музиката е моята първа страст. Телевизията, фотографията станаха мои професионални спътници и доразвиха убеждението ми, че всичко, в което влагаш страст, се превръща в успешна кауза. 

Артистът в мен винаги е намирал начин да покаже най-доброто и да търси нови предизвикателства.

Така и станах шоколатиер. Посетих курс по шоколатиерство при приятелят ни Ради Стамболов.  

Потопих си ръцете в шоколад и не исках да спирам да го докосвам, да експериментирам, да творя.

Работих година в шоколадова къща в София. Посещавах курсове на  Gilles Maisonneuve, Marc Pauquet, Юри Балталийски.

Участвах в българския формат на предаването „Bake off“. 

Исках да дам на българската публика красиви и вкусни творения, каквито не е виждала. 

За да направя всичко това, решението беше едно – да отворим наша, семейна шоколадова къща!

Благодарен съм на съпругата ми, която застана до мен и заедно с децата ни, създадохме новият ни, уютен дом.

Добре дошли приятели! Седнете пред мен, наблюдавайте ме как правя бонбон с шарена сол, попитайте ме за видовете какаови зърна и за видовете шоколад. С огромна наслада ще ви разкажа и знам, че във ваше лице ще спечелим още един приятел за каузата ни.

Силвия Тодорова

Вашата усмихната Chicolatti домакиня
SILVETO

Силвия се занимава с реклама и маркетинг, продажби и финанси, събития и най-вече душата на шоколадовата къща. Израснала в Тунис, завладяна от френската култура, завършила международен туризъм и френска филология, обича Стинг, шоколад и любимото си семейство!

Работила в някои от най-добрите вериги хотели в България и по света – Шератон София, Шератон Доха, Радисън София (търговски директор). Търговски представител за България на Swissair и Sabena. Създател и управител на фирмата за организиране на събития – TOdOOR event management.

Александра Николова

IMG_9594

Алекс е ПР вдъхновение за всички. Втората домакиня в Chicolatti. Супермодел на България, водеща на телевизионни предавания, признат DJ не само у дома, но и по света, носителка на награда „Най-добър DJ жена за 2018г“., рейки лечител, дива и винаги щастлива.

Света от малка обикаля и щедро за приятелите се раздава.

продължаваме с...

нашия екип

който вече е част от семейството ни.
Гергана Върбанова

Гери е нашият майстор сладкар. Социален бизнес в Германия изучава, и бързо разбрала, че това не е нейната мечта. Решила да твори и да създава сладки красоти.

Преминала е през различни сладкарски курсове и когато за Chicolatti разбрала, на момента с екипа се събрала.
Артист, с топло сърце и слава богу студени ръце (жизнено необходими за работа с шоколад:). Безкрайно всеотдайна, усмихната и лоялна.
Перфектния член в семейство Chicolatti.

Каролина Годинова

Кари, нашата сериозно попълнение в екипа ни! С гръм се появи и бързо ни впечатли. Започна при нас едва на 22 години, и вече знаеше, че сладкарството е нейна страст. Учила с размах в колеж по туризъм, както и посещавала редица курсове, за които сама се финансира. Има в къщи малко ателие и съчетава активната, творческа работа при нас с поръчките на всички лични клиенти у дома. Перфекционист и винаги стремяща се към съвършена изработка и декорации.

Обича да пие късо кафе с малко мляко, а какви погачи меси…добре, че няма много време от висшето ни сладкарство.

Шеф Петко в шоколада я потопи и страстта й удвои.

С добро сърце и усмивка голяма, бързо в част от фамилията ни се доказа.

Лео Богданова

Лео дойде при нас на курс по шоколатиерство и взаимно се харесахме много. Изчакахме да порасне и вече е част от екипа ни. Студентка втора година, Лео ни помага през уикендите и винаги, когато може. Това е нашето френско, аристократично попълнение в екипа ни.

Шоколадовата къща

Шоколадова къща Chicolatti съчетава експлозия от пъстри удоволствия – усещане за френски романс, за семеен уют, за място, където можеш да поканиш като у дома си приятели за лично събитие, сладкарничка, в която докато четеш книжка и пиеш горещ шоколад, хвърляш тайно по едно око към майстор-шоколатиерa, който създава поредните изкушения специално за теб и ти може би ще научиш някой трик за шоколадов ганаш например. Семейните снимки на стената разкриват уважението и почитта към фамилните традиции. Картините на младия и талантлив Галин Ковачев, израснал в домове за сираци, обогатяват и насищат с красота и надежда цялата обстановка.

Добре дошли сте да организираме вашето лично или корпоративно събитие.

Добре дошли сте на един от курсовете ни по шоколатиерство или на някой от тематичните ни курсове.

Добре дошли сте с приятели за вкусен десерт, трюфел и най-вкусния горещ шоколад!

Отзиви за нас

Chicolatti е едно прекрасно бижу, в чиято сладост човек може просто да се изгуби! Голямата любов и енергия, които Силвето и Пецко влагат, се усещат с всеки рецептор в устата ви. 🙂 Не спирайте да творите! Обичаме ви!
Зорница Маринова
Приготвянето на коледни сладки беше невероятно преживяване за малката! Записах я даже два пъти 🙂 Още преди това много ви харесвахме - интериорът ви е прекрасно аранжиран, страшно любезни и сърдечни хора! и разбира се уникални продукти. Нашите любими са курабиите с шоколад със стевия и пълнозърнесто брашно - много добре са се получили! Желаем ви успех и занапред! Страхотни сте и винаги да сте такива!
Вера Бучкова
Най-добрата и уютна шоколадова къща в София. Тук се чувствам у дома си.
Антоанета Иванова
Препоръчвам уникалните им бонбони, шоколадовия бонбон с шарена сол си е екзотика, но се оказа учудващо вкусен!
Мариета Сеферинова
Много приятна атмосфера, красиви и усмихнати хора, отлично обслужване, превъзходни вкусове.
Делян Загарьов
99+
Събития и партита

Винаги сме си били купонджии и ще продължаваме да празнуваме с всички вас.

7
Члена на екипа

Засега сме седем, но кой знае - възможностите пред нас са безкрайни!

234
Седмици

В Шоколадовата къща сме над 4 години и половина, и имаме планове да продължим все така!

999+
Торти и десерти

Правим по близо хиляда торти и десерти на година. Всяка от тях е вкусна и красива.

Translate »
0
Вашата количка
  • No products in the cart.