Курсове за възрастни

Ръчно рисувани шоколадови бонбони

Продължителност – 7 часа, локация – Chicolatti, размер група – от 6 до 10 участници.

Цена – 170 лв. за участник

За втори член от семейството, цената е 130 лв.

Или общо за двамата 300 ле. вместо 340 лв.

Tози курс е сбъдната мечта за всеки любител на шоколада! Ще се научите да темперирате шоколад, ще направите сами шоколадов ганаш, ще получите възможност да излеете цялото си въображение, рисувайки красиви багри по поликарбонатната  форма, ще дегустирате различни видове шоколад, включително 96% натурален и накрая ще си тръгнете с кутия пълна с ръчно изработените от вас шоколадови бижута!

В курса е включен обедна кафе-пауза със солени предложение, както и сцепиален подарък – брандирана престилка Chicolatti!

И всичко това  докато ви превеждаме през завладяващата история на шоколада, с митове и легенди, с реални факти и новости във вкусовете и визията.

Бъдете креативни  и направете свои собствени вкусове бонбони, използвайки различни подправки, ядки, експериментирайки с шарена сол, с морска сол, с лют пипер, с канела и черен пипер.

Пишете ни във формата ни за контакт или ни се обадете на 0888312050 за повече информация и резервации.

Пралини и шоколадови фигури

Продължителност – 3 часа, локация – Chicolatti, размер група – от 6 до 10 участници.

Цена – 95 лв. за участник

Hашето оригинално ателие за производство на пралини и шоколадови фигури е ново предложение за всички шоколадови фенове. Едно вкусно приключение изпълнено с дегустации, с открития, с демонстрации, с творене на собствени шоколадови пралини. 

Шоколадови легенди и дегустация за ценители на шоколад

Шоколатиерът ни ще ви преведе през завладяващата история на шоколада, с изобилие от екзотични дегустации, които да допълнят тази вълшебна времева линия. Ще откриете как се прави шоколад , ще опитате какаови зърна и различни сортове шоколадови калети, както и  96% чист шоколад.

Персонализирани шоколадови пралини и шоколадови фигури

След демонстрациите на майстор-шоколатиера ни, гмуркайки се в тайните на шоколада, ще създадете свои собствени пралини, както и реален размер какаова шушулка, от натурален шоколад. Знаете ли, че в една шоколадова шушулка има между 35 и 50 какаови зърна? А за да произведете един килограм шоколад, са ви необходими 900 какаови зърна. 

Кутия с лакомства

Ще си тръгнете с поне 15 ръчно изработени от вас шоколадови пралини и с какаова шушулка в реален размер.

Пишете ни във формата ни за контакт или ни се обадете на 0888312050 за повече информация и резервации.

Оригинален курс „Моите трюфели и шоколадова шушулка“

Продължителност – 2 часа, локация – Chicolatti, размер група – от 6 до 10 участници.

Цена – 95 лв. за участник

C това ателие ще ви потопим в света на шоколадовите трюфели, както и на изработката на фигура от шоколад. След като чуете историята на шоколада и дегустирате различни видове шоколадови калети, какаови зърна, ще се впуснете в творене на шоколадови трюфели с различни панировки. Ще се научите как се излива темпериран шоколад в поликарбонатна форма с размер на реална какаова шушулка. И за финален щрих ще напълните вашата шоколадова шушулка със занаятчийските ви трюфели. И ще отнесете у дома цялата емоция, споделеното време, новите познания и цяла кутия с шоколадови изкушения. Направени от най-висок клас белгийски шоколад!

Шеф Петко Мирчев  ще ви преведе през майсторски демонстрации, споделяйки триковете на приключенски комбинации с помощта на билки, подправки, етерични масла и шоколад, преди да се потопите в потапянето на шоколадовите трюфели в разнообразни декорации като бели шоколадови люспи, лешници, какао на прах, ядки.

Пишете ни във формата ни за контакт или ни се обадете на 0888312050 за повече информация и резервации.

Шоколадова импресия „Св. Валентин“

Продължителност – 2 часа, локация – Chicolatti, размер група – от 6 до 12 участници.

 

Oтпразнувайте уникален празник на Свети Валентин, като създадете ръчно изработени шоколадови бонбони и ги споделите с любимия човек! Това е нашата най-романтична работилница, уютно настанила се сред мигащи свещи, изкушаващи трюфели,  чаша шампанско и ягоди с шоколад.  

 

Шампанско и ягоди с шоколад

Ще започнете вечерта с чаша пенливо вино, потапяйки поглед в сочните ягоди с шоколад, които да споделите с любимия си.

 

Шоколадови легенди и дегустация на шоколад за ценители

Нашият шоколатиер  ще ви пренесе в пленителна история чрез вълшебните легенди за шоколада, с шанса да опитате изобилие от различни шоколадови калети, какаови зърна, какаово масло и 96% натурален  шоколад.

Изработване на пресни трюфели 

След  демонстрациите, ще се гмурнете в направата на трюфели от прясна сметана и шоколад, потапяйки и украсявайки ги с разнообразни панировки от подправки, аромати, ганаши, ядки. 

 

Кутия с лакомства

Всеки участник  ще направи приблизително 25 – 35 ръчно изработени шоколадови трюфели, които ще вземе със себе си и ще продължи с уютните, романтични празненства.

Гарантираме вечер на шоколадовото изобилие и забавление и  наистина една романтична вечер, която да запомните!

Пишете ни във формата ни за контакт или ни се обадете на 0888312050 за повече информация и резервации.

Великденски шоколатиерски курсове

Пишете ни във формата ни за контакт или ни се обадете на 0888312050 за повече информация и резервации.

Translate »
0
Вашата количка
  • No products in the cart.